O nama


Ko so me kot otroka vprašali, kaj najraje jem, sem z velikimi očmi, polnimi navdušenja, vzkliknil: SEEENDVIIIČ!

Ljubezen je ostala. Še zdaj. Vsi bližnji vedo, kako me osrečiti.

 

Večkrat se mi je zgodilo, da sem dobil nesorazmeren sendvič. Ker je bila rezina kruha predebela, sem se kar dušil, nadeva, ki je bistvo sendviča, pa je bilo premalo in ga sploh nisem mogel okusiti.

 

Zato je bilo zame odkritje, čapatijev prava revolucija. Naredil sem si jih sam. Vsak grižljaj je bil kot popoln sendvič.

 

Čapati. Okrogel, tanek, mehek, topel ploščati kruhek… Pa ne samo to, ker je narejen iz črne pšenične moke, je polnega naravnega okusa in vsebuje več vitaminov in vlaknin kot druge pšenične moke. Pa tudi iz polnozrnate pirine moke je odličen. In v njem seveda ni kvasa in drugih dodatkov. Popolna kombinacija.

 

Čapatije sem začel pripravljati na različne načine. Preganjene kot žepke, zvite kot palačinke, pečene kot krekerje, slane z nadevom iz sestavin za pizzo, sladke z arašidovim maslom in banano … pojavilo se je neskončno možnosti.

 

Tehnologijo za izdelovanje čapatijev v malo večjem obsegu mi je dal prijatelj Ljubo. Sam je pravi kuharski in pekovski mojster, ki je z veliko vztrajnosti, preizkušanja in ljubeznijo do hrane ustvaril številne izvrstne recepte.

 

Ko sva se s prijateljem pogovarjala, da bi začel delati čapatije tudi za druge v malo večjem obsegu, sem rekel: »Ja, lahko bi delal čapatije tudi za druge, saj po mojih izkušnjah do zdaj niso razočarali še nikogar.«

 

Tako sva s Petro, ki je tudi prava gurmanka, sklenila, da bova skupaj začela izdelovati čapatije.

Čapatije za vas.

Petra in Boštjan